Pizza Italia ze špaldy

Počet: 8 ks

Doba trvání:

Těsto 10 min

Kynutí 2 hod

Pečení 10 - 15 minut

 

Ingredience na 2 pizzy:

Těsto:

Špaldová mouka hladká       360 g

Olivový olej                            2 lžíce

Sůl                                         1 lžička

Voda                                      180 g

Droždí                                     5 g

Další ingredience dle libosti (já dala krůtí šunku a mozzarellu, jako podklad rajčatová omáčka).

 

Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme a uhněteme těsto, rozdělíme na 2 části a potřeme olivovým olejem, dáme na talířek a vložíme do sáčku, který uzavřeme. Necháme alespoň 2 hodiny uležet, aby nakynulo a a látky z ingrediencí se spojily.

Těsto po 2 hod rozválíme a vytvoříme placku. Dejte pozor aby těsto směrem ke středu bylo opravdu tenké a dobře se propeklo.

Troubu si rozehřejeme na 250 stupňů, těsto dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rajčatovou omáčkou, přidáme oblohu a pečeme 10 - 15 minut.

 

Tip: Těsto si můžete zamrazit na horší časy.

Dobrou chuť :-)